Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький хоче прийняти закон, щоб знати правду

П'ятниця, 7 квітня 2006, 19:17

Обраний мером Києва Леонід Черновецький заявляє, що буде ініціювати прийняття законодавчої норми про введення щорічного тестування державних службовців на детекторі брехні.

"Як тільки новий склад парламенту почне працювати, винесу на розгляд Верховної Ради проект змін у Закон про держслужбу, у якому буде передбачене введення щорічного тестування українських державних чиновників на детекторі брехні", - заявив він в інтерв'ю щотижневику "Телеграф", опублікованому в п'ятницю.

"Ми ж рухаємося в Європу? Рухаємося. А більш ніж у 60 країнах світу чиновники регулярно перевіряються за допомогою поліграфа", - заявив він.

"У США, наприклад, детектор брехні використовується протягом 70 років, і на підставі його "свідчень" судами навіть виносяться вироки", - додав обраний мер столиці.

Він навів як приклад Російську Федерацію, де, за його словами, "для підтвердження чесності співробітників силових відомств застосовують поліграф".

"У найближчій перспективі вони планують перевіряти і депутатів Державної думи, принаймні, парламентські слухання на цю тему вже пройшли, а комітет з питань безпеки Держдуми готує законопроект "Про застосування поліграфа", - відзначив Черновецький.

"І нам це треба робити!", - підкреслив він.

За словами Черновецького, у його законопроекті "передбачається проведення двох типів перевірок: вступної - при прийомі на роботу в структури влади і щорічної - "профілактичної" на предмет участі чиновників у корупційних схемах".

Разом з тим, він відзначив, що "ніхто не буде змушувати" проходити чиновників тестування на детекторі брехні до прийняття відповідного правового акта.

"Якщо людині є що приховувати, то йому пройти тестування на детекторі брехні як щеплення зробити - раз, і все. Я сам пройшов перевірку в присутності журналістів, і потрібно буде - пройду ще, і не раз", - відзначив новообраний мер Києва.

"Так чому чиновникам з мерії не наслідувати мій приклад? У них є вибір - або довести чистоту своїх намірів, або спокійно піти. У моїй команді, наприклад, ніхто не відмовляється від проведення подібних перевірок", також заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування